Mabo-Lifting

Aanbod

Aisle Master smalle gang heftruck

Reachtruck alternatief voor magazijn en opslag optimalisatie

Optimalisatie van de opslagplaats is vandaag een kerntaak in de logistieke wereld. Het beperken van gangbreedtes is een goed voorbeeld van magazijnoptimalisatie, maar dit heeft soms als gevolg dat de gangen te smal worden voor traditionele hef- of reachtrucks. Aisle Masters zijn een nieuwe generatie reachtrucks die gemakkelijk kunnen werken in deze smalle gangpaden. Echter, ze verschillen op meerdere vlakken van de reachtruck. Lager op de pagina vindt u een vergelijking tussen de Aisle Master en de reachtruck.

Dankzij zijn “draaimast”-concept is de Aisle Master het ideale toestel om de benodigde magazijnoppervlakte te optimaliseren en de efficiëntie van uw huidig magazijn te maximaliseren. De Aisle Master kan namelijk werken in gangbreedtes vanaf 1600 mm!

Voordelen van uw reachtruck alternatief, de Aisle Master

 • Smallere gangen
 • Werkt zowel binnen als buiten
 • Verhoogde opslagcapaciteit, tot wel 50%
 • Verlaagde magazijnkosten
 • Verhoogde opslagsnelheid
 • Werkt op verschillende soorten ondergronden
 • Veilige goederenbehandeling door zijdelings zicht op de goederen
 • Compact, wendbaar en gebruiksvriendelijk
 • Ergonomische bouw
 • Combineert het werk van zowel een reachtruck als van een counterbalance truck waardoor het aantal heftrucks én de kosten dalen
 • Bestaat zowel in diesel, LPG als elektrisch
 • Hefhoogtes van 4 tot 15 meter

 

reachtruck smalle gang Mabo Lifting

Vergelijking tussen de Aisle Master en de reachtruck

Aisle Master vs Reachtrucks: gangbreedte

Waar men met een reachtruck gangen nodig heeft van 3 meter, heeft de Aisle Master slechts gangen nodig vanaf 1600 mm. Bovendien heeft de Aisle Master geen reachmechanisme zoals bij de reachtruck, waardoor uw goederenbehandeling sneller gebeurt. Hiermee bespaart u niet alleen tijd, maar dalen ook uw exploitatiekosten.

Aisle Master vs Reachtruck: gebruiksvriendelijkheid

Voor een heftruck chauffeur is het gemakkelijker om te leren rijden en werken met een Aisle Master dan met een reachtruck. Het zicht op de lading vanuit de cabine van de Aisle Master is zijdelings terwijl dit bij een reachtruck frontaal is waardoor het zicht verhinderd wordt door mast en reach-mechanisme. Door het zijdelingse zicht heeft de bestuurder een uitstekend zicht op de goederen en op zijn handelingen. Hij hoeft niet naar buiten te leunen om een beter zicht te hebben, wat de veiligheid en de ergonomie ten goede komen.

Aisle Master vs Reachtruck: onderhoud

Wanneer we kijken naar onderhoud is het duidelijk dat de onderhoudskost van een toestel stijgt met het aantal bewegende onderdelen. In vergelijking met de reachtruck zijn er bij de Aisle Master weinig bewegende onderdelen waardoor onderhoud en slijtage beperkt blijft.

Aisle Master vs Reachtrucks: buiten

Een groot voordeel van de Aisle Master ten opzichte van de reachtruck is dat de Aisle Master ook buiten kan ingezet worden. Door de kleine voorwielen en grondvrijheid van de reachtruck zorgt buiten werken met deze toestellen voor de nodige problemen. Met de Aisle Master hoeft u niet over een extra heftruck te beschikken die dit werk op zich kan nemen.

We concluderen dat de Aisle Master met zijn nieuw concept een alternatief voor de reachtrucks biedt. Dankzij de vele voordelen van deze smalle gang heftruck, kan u uw magazijnoppervlakte efficiënter benutten.

Nieuw: Aisle Master order picker.
Klik hier voor meer informatie.

De elektrische, stand-on AME-OP combineert de voordelen van een smallegangheftruck met deze van een orderpicker voor veelzijdig gebruik in magazijntoepassingen. Dankzij dit toestel is magazijnoptimalisatie mogelijk én wordt orderpicking eenvoudiger.

Lees hier het volledige persbericht.

Aisle-Master Order Picker